2013. május 15., szerda

Mostanában látott filmek

Elég sok filmet láttam mostanában, de hármat különösen kiemelnék, és elemeznék mondanék róla pár szót. :)

Dredd bíró



















Úristen. Apa szerint 23+os film. Wooooow. Én meg itt a kis 13 éves buksimmal láttam. Véres. Egy kicsiiiiiiiit véres fil. Végülis Stallonetól mit vártunk? :)
Oké, a történet röviden: Dredd és dögös szőke bíró segédje bent ragadnak egy épületben, aminek annyi lakója van, mint egy városnak. A vezetője egy úgynevezett Mama, aki egy volt kurva, és meg akarja ölni a két bírót, nehogy fény derüljön arra, hogy egyfajta drogot, "lassítót" termeszt. De persze Dredd és a dögös szőke segéd az egész épületet kinyírja Mamával együtt, és egy karcolás nélkül, meg egy-egy menőn összevarrt sebbel távoznak a tetthelyről. Wooow.
P.s.: GYENGE IDEGZETŰEK NE NÉZZÉK MEG!!!!!!!


---------------> A bájos Mama





Django elszabadul





















Egy feka lovagol, Tarantino, és DiCaprioooooooooooo.
Django egy volt rabszolga, azonban egy bérgyilkos ex-fogorvos kiszabadítja, felöltözteti, és elindulnak embereket ölni. Amikor úgy dönt a doki, hogy elválnak utaik, Django felveti, hogy keressék meg rég elveszett feleségét, Brumhildát. Felkerekednek hát, és cukorkákkal kirakott utakon hullákkal ötvözve megtalálják B-t, aki Candylanden van rabszolgaságban Eye Candynél. Trükkösen kiszabadítják a feleségét, azonban Samuel L. Jackson megneszeli, és elmondja a szemfüles Candynek, hogy igazából nem ilyen erős emberkét jöttek venni. Ezután bazi nagy csete-paté, természetesen D és B túléli, ezután a doktor nélkül (meghalt) felégetik a Candy-házat, és boldogan élnek, míg meg nem halnak. Fűszerezve Tarantino-humorral, és Tarantinoval.





Felhőatlasz 



Oké, ez egy 6 szálon futó történet, én személy szerint csak néhány közös hangot észleltem a szálak között, lehet, hogy én vagyok hozzá túl kicsi, de lehet, hogy egyszerűen nincs értelme. De nekem tetszett! :)
1. Szomni a kicsi kínai lány egy üzemben dolgozott, ahol több ezer egyforma kicsi kínai lány van, azonban egyszer egy daliás lovag kiszabadítja őt, és megszöknek. Később fény derül egy csomó mindenre, és Szomni életbölcsességekkel látja el a világot. 

2. Egy ilyen dzsungeles/kannibálos világban él ez a férfi, akinek elfelejtettem a nevét. Egy napon furcsa idegen érkezik hozzájuk. Ez a csaj megmenti a haláltól az emberke lányát, ezért cserébe az emberke felviszi az ő vallásuk szerinti ördög hegyére, ahol valami izét lőnek ki az űrbe. Aztán családja lemészárlása után szerelembe esik vele, és boldogan élnek egy másik univerzumban 100 évesen sok-sok unokával és dédunokával. És viccesen beszélnek. :)

3. Egy öregember pénzes kalamajkába keveredik, és öccse bosszúból öregotthonba küldi. Az öreg barátaival azonban megszökik, és tadáááá. Szerelmes lesz a régi szerelmébe megint, és boldogan élnek.

4. Egy buzi fiatal elszegődik egy híres zongoraművészhez, akivel megírják a Felhőatlasz című zenedarabot, azonban a fiú szerelmes lesz az öreg zenészbe. Amikor rámozdul, az öreg egyszerűen kiröhögi, mert ő nem buzi, és magáénak akarja a művet. A kis buzigyerek végül öngyilkos lesz, mert hiányzik neki régi szerelme, és nemtom.

5. Egy emberke eljut valami szigetre, ahol megbetegszik, és egy orvos elkezdi ápolni. Később kiderül, hogy az orvos nem ápolja, hanem mérget ad neki, hogy meghaljon, és övé legyen a kincse. Elkezdenek hazahajózni, és a hajóra felszökik egy néger rabszolga (ismerős?), akit megszán, és elbújtatja, majd később matróz lesz belőle. Amikor már halálos ágyán fekszik, meg akarja ölni a "doktor" azonban a feka leüti, és a doki hal meg, a hapsi meg nem.

6. Egy újságíró lánya apja nyomába szegül, és ő is újságíró lesz. Találkozik egy orvossal, akibe szerelmes lesz, azonban légibalesetben meghal. Meg valami összeesküvés része lesz, nem emlékszem már.

Szóval ez a film, az összefüggések:
- a kínai csaj a kannibálos sztori istene
- ugyanaz a színész (Halle Berry) játssza az újságírót, és a kannibálos sztori idegenjét, akibe majd szerelmes lesz a csávó
- mindegyik történet főszereplőjének van egy hullócsillag alakú anyajegye
- az öngyi buzinak ugyanaz a neve, mint a hajós haldoklónak
- az öngyi buzi szerelme az újságíró újdonsült haverja
- és még egy csomó minden, hirtelen ezek jutottak eszembe


Szóval ezek lettek volna, ne haragudjatok, ha a Felhőatlasz kicsit zavaros, nekem is az, higgyétek el :D

Légyszi, ne kritizáljatok, szórakozásból írom ezeket, nem mindent gondolok komolyan. :)

xoxo,
Halle Berry




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése