2013. június 4., kedd

Nunca es demasiado tarde para aprender!

Wooooho Pipacskák! :)

Ugyi mindenkinek itt az év vége? Mert nekem is. És tanulnom kell. Baaaah. Amúgy a fenti mondat azt jelenti, hogy tanulni sohasem késő. Hogy miért spanyol? Mert mért ne?
Ráadásul most, hogy az internetet elárasztották a kompetencia méréssel kapcsolatos baromságok, rossz megoldások (köszi, trollok, nélkületek nem lennénk), azért szánnék erre egy bejegyzést. (helyes megoldások: http://www.oktatas.hu/kozneveles/meresek/kompetenciameres/feladatsorok) Ja, amúgy a matektanárunk suttyomban kijavította a matek részét a kompetenciának (nem írt bele), és leosztályozta, és víííí, ötös lett nekeeeem! :) Ennek nagyon örülök, de még így is kétesre állok, úgyhogy csütörtökön szurkoljatok, amikor föci TZ-t, és matek javítót írok, valamint javító Coopert futok tesiből. Habár megdöntöttem a rekordom, de kétesre állok, úgyhogy csütörtökön derül ki, mennyit kell futnom MEGINT ahhoz, hogy ötös legyek. Viszont ha ez a kettő (tesi, matek) megvan, kitűnő leszek! Woooohooo! :) És ti hogy álltok? Kommentbe, illetve e-mailbe. (siman.cecilia@gmail.com). Amúgy azért nagyon rendesek, hogy adnak még egy esélyt, mert van az iskolában egy tanár, aki tuti bevágná a négyest, nem szarozna. De ők szaroznak. Köszönööööm. :3

Azért pár tippet adnék nektek, hogy éljétek túl a hajtást. :) ( jó lenne, ha én is megfogadnám)




1. Zene

Fontos, hogy csak akkor hallgass zenét tanulás közben, ha nem tereli el a figyelmed. Én már kipróbáltam, és baromira nem jött be, amikor reggel 6-kor felkeltem, hogy tanulhassak, maxra felnyomtam a zenét a fülemben, erre visszaaludtam. Az a dogám csak négyes lett. :( 
Az előző posztban találhattok néhány futós zenét- na az jó tanulásra is. :)

2. Sorrend

1. Tanuld meg azt a tárgyat, ami a legnehezebb
2. Csináld meg belőle a házit, úgy, hogy nem nézel bele a könyvbe, ezzel teszteled magad
3. Pihiii
4. Másik tárgy tanulása
5. Házi

és így tovább....


3. Pihi

Néha tartsatok pihenőt két tárgy között, de ne legyen túl hosszú, különben semmi kedvetek nem lesz visszamenni tanulni, maximum 5-10 perc.

4. Média-ki

Minden elektronikus eszközt kapcsolj ki, hogy ne vonja el a figyelmed- tv, számítógép, laptop, iPad, stb... Legfeljebb a telefonod maradhat, abból hallgass zenét, és ha hívnak azért felveheted. :)

5. Segítség

Ha valamit tényleg nagyon nem értesz, hívd fel egy barátnőd, barátod, tanárod, hogy segítsen. Kérd meg, hogy egyik délután korrepetáljon. Ezt tanárral is nyugodtan megteheted, nem szégyen. :)
Láttátok ezt a filmet? Annyira édes, hogy azt nem lehet elmondani :3

6. Levegőőőő

Ha jó idő van kint, tanulj a kertben, hogy a friss levegő bemenjen az agyadba, és okosabb legyél. Nem, csak vicveltem. De amúgy tényleg, kint jobb a közérzeted, csicseregnek a madarak, süt a nap, meg miegymás. Egy normális országban, normális éghajlatban, globális felmelegedés nélkül. Köszi, emberiség!
Idén húsvétkor...

7. Kaja

Egyél azért néha valamit, felturbózza az agyad, nem mellesleg nem halsz éhen, meg nem játszol etióposat.

8. Zzzzzzzz....

Este korán feküdj le, hogy jól kialudhasd magad a TZ/doga/vizsga előtt. Mutassak jó alvós zenét? Mutatok. :)

http://www.youtube.com/watch?v=BEm0AjTbsac




Azért éljétek túl még ezt a 1,5 hetet nekem!
Ó, és még valamiiiii! Van három baromi hasznos oldal, az egyik minden diáknak, a másik 12.-eseknek, a harmadikon pedig fent vannak a kompetencia feladatok :).
http://www.ementor.hu/
http://www.felvi.hu/
http://www.oktatas.hu/kozneveles/meresek/kompetenciameres/feladatsorok
Persze, nyilván nem csak ez a három van, de ezek kiemelkedően fontosak tudnak lenni. :)


xoxo,
Globális felmelegedés
muhahahahahaaaaaaa




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése